7 април 2011 г.

AOC F22+ review


LCD монитор AOC F22+ 
цена ~ 220.00 лв 
Тип на матрицата: TN
Размер на екрана: 21.5"
Резолюция: 1920 x 1080
Време за реакция: 5 ms (GTG)
Стъпка на пикселите: 0.248 mm
Яркост: 300 cd/m²
Контраст: 60 000:1 (динамичен)
Ъгъл на видимост: H/V - 170°/160° 
Други: VGA, DVI






   Ревю на AOC F22+
Автор: Христо Христов


И днес ще ви досажда г-н Христов...



   В това ревю ще разгледаме AOC F22+ - един LCD монитор, който впечатлява със стилния си външен вид, отличаващ го от останалата маса монитори, предлагани на пазара...
   F22+ все още предизвиква положителни емоции от дизайна, въпреки че моделът е  отпреди повече от една година. След като го видите веднъж, няма как да не забележите неговата изразена индивидуалност и оригиналните решения на дизайнерите, работещи за AOC (Има хора, убедени, че фирмата е "ЛОС", кой знае, може и да са прави...).  Този монитор не е от най-леките - създава усещане за масивност и здравина. Захранването е вградено в корпуса. Изработката му е качествена, а изисканият и елегантен дизайн го превръща и в стилна част от интериора. Покритието на AOC F22+ е гланцово черно ( т. нар. „черно пиано“).
   Контролният панел се намира в централната част на долната рамка на дисплея и е много оригинален – кръгъл, с централен бутон и още четири, оформящи сребрист пръстен около него. Определено това решение е изключително удачно. В комбинация с интуитивното меню предлага една удобна и лесна навигация, за разлика от много други LCD монитори.
Стойката при този симпатичен модел на AOC също е нестандартна. Направена е така, че мониторът застава на бюрото по подобие на рамка за снимка, като ляга на удължената си част под рамката на екрана, а отзад има една подпора, която позволява да се настройва вертикалният ъгъл. В резултат F22+ застава много стабилно и може да се регулира до почти вертикално положение. Предвидена е възможност и за закрепване на стена.
   Матрицата на дисплея е матова, с размер 21.5” и формат 16:9. Разделителната й способност е Full HD (1920 x 1080), с време за реакция  5 ms. Подсветката е катодна.
   Картината е приемлива, въпреки че яркостта е завишена и осветяването на екрана не е от най-равномерните. Най-вече проблемът е в нивото на черното, което съответно влошава и контраста на изображението. Фабрично мониторът пристига със задоволително настроени цветове, което е похвално - обикновено заводските настройки оставят впечатлението, че са правени от далтонисти-рецидивисти. Общо взето, непретенциозните потребители могат да минат и без хардуерно калибриране. 
   Входовете за сигнал са аналогов D-SUB и цифров DVI.
   Накратко, AOC F22+ e много красив и при това евтин монитор, от чието изображение обаче все пак има какво да се желае. От друга страна, на тази цена трудно ще намерите нещо по-добро сред дисплеите с TN матрица. AOC F22+ е приемлив избор за по-непретенциозни към качеството на картината потребители, които при това не разполагат с много място. Още по-хитър модел обаче е
LG M2380D, който съчетава в едно LCD монитор и телевизор.
   В случай, че някой термин, използван в ревюто, не ви е понятен - погледнете публикацията разясняваща основните понятия
   Единствената причина да ви представим тези модели е техният стилен дизайн, но разбира се, никой не може да ви отнеме правото на мнение. Изборът в крайна сметка е ваш. Все пак, нека той да бъде въз основа на решение, взето след като сте наясно с всички характеристики на един съвременен LCD монитор...   
   Още статии и ревюта на монитори можете да изберете от СЪДЪРЖАНИЕТО.