РЕВЮТА НА МОНИТОРИ И СТАТИИ


РЕВЮТА НА МОНИТОРИ И СТАТИИ

СЪДЪРЖАНИЕ

=====================


  
   Здравейте, уважаеми читатели на  monitoribg. Тази страница е направена за ваше улеснение. Това е съдържанието на блога. Тук са поместени връзки към всички публикувани до момента статии и ревюта на различни модели монитори. Лесно ще намерите нужната ви информация (поне така се надявам). Всички публикации са разделени в две основни категории - "Статии" и "Обзор на монитори". Към статиите е дадено кратко описание, което ще ви помогне да се ориентирате в тяхното съдържание и да прецените, в каква степен представляват интерес за вас. Заглавието на всяка публикация е и връзка към съответната страница. По същия начин, названията на моделите са връзки към страницата с ревюто на съответния монитор. Приятно четене!
СТАТИИ

   В този раздел ще намерите разнообразна информация. Можете да получите по-подробни сведения за видовете LCD матрици, да прегледате нашите списъци с най-добрите геймърски и офис монитори, както и списък с моделите, подходящи за хора, които се занимават с графичен дизайн. Ако сте „новаци” и за първи път ви предстои покупката на подобен род техника – препоръчвам ви да прегледате статиите, в които са разяснени основните характеристики на мониторите и са дадени ред практически съвети за избора и покупката на подходящ за вас модел. Тези от вас, които смятат монитора за второстепенно допълнение към компютъра и смятат да инвестират основно в мощен процесор и „много яка” видео карта, сигурно търсят дисплей на по-ниска цена. За тях полезна би била статията, посветена на евтините модели монитори.
   Впрочем, мисля че и по-напредналите потребители могат да намерят сред тези публикации интересна и полезна за себе си информация.Описани са най-важните характеристики на мониторите и е дадено разяснение на основните термини, използвани в статиите и ревютата.

Конкретни препоръки. Полезни съвети как да се ориентираме в голямото разнообразие от марки и модели и да изберем най-подходящия за нас монитор, максимално отговарящ на конкретните изисквания и с най-добър баланс между цена и качество.

Подробно описание на различните видове LCD матрици, използвани в съвременните монитори. Разяснени са техните характеристики, предимства и недостатъци.
 
Статия, посветена на евтините модели монитори. Какво получаваме срещу по-ниската цена.

Списък с модели, които са проектирани и са подходящи за работа в офиса.

Тук са представени моделите, които са най-подходящи за геймърите. Дадени са и няколко практически съвета – на кои параметри следва да обърнем внимание при избора на геймърски монитор.

Списък с модели, които се препоръчват на графичните дизайнери – както любители, така и професионалисти.

Производителите на монитори напоследък не ни радват с някакви революционни подобрения, но ето нещо интересно за геймърите – съчетание между VA структура на пикселите и 120 Hz честота на опресняване на изображението.

120-144 херцови IPS (AMVA) монитори
Ето една новина, която ще зарадва не само геймърите, но и останалите потребители. Идва ли краят на мониторите с TN матрици?

   Ако нямате никакъв опит с мониторите - отделете малко време за да прегледате тези статии. Вярвам, че ще намерите полезни за вас сведения, които ще ви бъдат от полза в магазина за битова техника.
Също така, ще ви бъде по-интересно и понятно това, което пише в ревютата на мониторите (както тук, така и в останалите специализирани сайтове). Впрочем, не се плашете - не е чак толкова сложно, а и аз съм се постарал доколкото мога да обяснявам нещата на достъпен език.

   По-напредналите моля да прегледат задължително Въведението. Там съм обяснил, защо и за кого са писани тези ревюта. Не ме укорявайте за "лековатия" стил. В интерес на истината, аз се вслушах в съветите, дадени в някои от коментарите към ревютата, въпреки по-острия им тон. Сега се старая да дам малко по-подробна информация за моделите, като същевременно се опитвам да пояснявам диаграмите и значението на характеристиките на мониторите, представени в тях. Надявам се, че всеки ще намери нещо полезно и интересно за себе си, независимо от това, дали е "новак" или експерт. Доколко съм успял в това начинание - преценете вие. Надявам се, че няма да бъдете твърде строги...


ОБЗОР НА LCD МОНИТОРИ


Монитори ACER
=======


Монитори ALIENWARE
=======


Монитори AOC
=======


Монитори ASUS
=======


Монитори BENQ
=======

Монитори DELL
=======


Монитори EIZO
=======


Монитори FUJITSU
=======


Монитори HP
=======


Монитори IIYAMA
=======


Монитори LG
=======


Монитори NEC
=======


Монитори PHILIPS
=======


Монитори SAMSUNG
=======

   Това са моделите, на които ние сме обърнали внимание до този момент. Разбира се, в магазините за цифрова и битова техника постоянно се появяват нови монитори. Напълно е възможно да сме пропуснали някой интересен монитор, така че и вие проверявайте за интересни модели. Ако нещо ви хване окото - пишете в коментарите с предложение за ревю.
   Надявам се, че ще ви бъде интересна информацията, която ще откриете в тези статии и ревюта. Вярвам, че ще бъде от полза за начинаещите потребители, на които за първи път им предстои покупката на монитор. Когато посетите магазина за битова техника, или преглеждате сайтовете с примамливи оферти, ще можете да изберете най-доброто за себе си. Пожелавам ви успех в покупката на достатъчно евтин, но качествен монитор, който да ви служи дълго време.