5 април 2011 г.

Philips 222EL1SB review

LCD монитор PHILIPS 222EL1SB 
цена ~ 230.00 лв. 
Тип на матрицата: TN, LED
Размер на екрана: 21,5" Wide LCD
Резолюция: 1920 x 1080
Време за реакция: 5 ms
Стъпка на пикселите: 0.248 mm
Яркост: 250 cd/m2
Контраст: 1 000 000:1 (динамичен)
                                                      Ъгъл на видимост: H/V - 176°/170° 
                                                      Други: VGA


   Philips 222EL1SB review


Автор: Х. Христов



   Днешното ревю на Philips 222EL1SB ще представи гост-музикантът Христо Христов...


   Сърдечно благодаря!
Този модел на Philips е с LED подсветка, като същевременно е един изключително евтин LCD монитор...

   Това ревю на 222EL1SB ще започнем с констатацията, че моделът определено не е от най-компактните, но не е и от най-масивните монитори на пазара. Захранването му е вградено в корпуса. Рамката на екрана е елегантна, леко овална, изработена е от черна гланцова пластмаса - т. нар. цвят "черно пиано". Определено можем да кажем, че Philips 222EL1SB е един доста изискан на вид LCD монитор. Контролният панел е разположен в долната част на рамката на екрана, от дясната страна. Бутоните са сензорни. Разгадаването на екранното меню няма да ви отнеме много време. Има си всички необходими настройки, управлението не е сложно, никакви главоболия. Стойката е пластмасова, съставена е от две части и за съжаление не е от най-стабилните. Впрочем, този недостатък е често срещано явление при бюджетния клас монитори.Матрицата на екрана е 21,5-инчова, с разделителна способност 1920 x 1080 (Full HD) и време за реакция 5 ms. Цветовото предаване при 222EL1SB  е приемливо и ще удовлетвори не особено взискателните потребители. Контрастът и яркостта са високи, а черното не е с най ниското ниво, но като за TN матрица не е чак толкова зле, има и къде-къде по-печални случаи.
   Philips 222EL1SB e един от най-евтините Full HD монитори с LED подсветка, но ниската му цена не може да замаже положението при този шокиращ дефицит на интерфейси за свързване. Единственият наличен вход е аналоговият VGA (D-SUB). То криза, криза, ама чак пък такава икономия... Въобще, оставаме с впечатлението, че някой в последния момент е решил да поака нещата. Няма логика - модерен дизайн, модерна подсветка и изведнъж - прас! Сиренето свърши, изварата също... И за какво ни е тоя монитор? Освен да си го ползваме за украса на бюрото - за това става. Philips, батка, нема лабаво!
   Да, ама тогава пък ще дадем няколко левчета отгоре и ще си носим у дома другото моделче - 222EL2SB, което поне е снабдено с цифров DVI вход. За разлика от Крум, аз не съм толкова предубеден към мониторите с TN матрица, но в интерес на истината, някои модели са доста... евтини. В лошия смисъл на думата. Колкото и евтино да струват, тези монитори понякога просто не си заслужават парите. Дори и пет лева, хвърлени на вятъра, са си чиста загуба. Затова - четете внимателно техническите характеристики и не бързайте да купувате първия модел, който ви попадне пред очите. И в никакъв случай не разчитайте само на рекламните описания - там за недостатъци и дума не може да става. Ако нямате никакъв опит и познания - помолете някой приятел да ви помогне, потърсете във форумите мнения на по-напреднали потребители. Колкото до този конкретен модел на Philips - определено очаквах нещо повече от този именит производител. Всъщност, всичко е правилно - за толкова пари - толкова.


   Допълнение от Крум:
Въпреки, че сърцето ми се къса, като публикувам описания на подобни монитори, все пак си давам сметка, че има хора, които не са толкова взискателни към качеството. А представените в тези няколко поредни ревюта LCD монитори имат поне едно неоспоримо достойнство - симпатичния дизайн.
   Още по-красив от Philips 222EL1SB е моделът AOC F22+. А при това е и много евтин. Преди обаче да направите окончателен избор, моля, погледнете публикацията  Как да изберем LCD монитор - ТУК   
   Още материали за четене можете да изберете от СЪДЪРЖАНИЕТО.