4 юни 2011 г.

Philips 273E3LSB



273E3LSB - нов геймърски монитор от Philips
с LED подсветка
(предварително ревю)
© Крум Маринов



Philips 273E3LSB



   Philips 273E3LSB е съвсем нов 27 инчов LCD монитор и е предназначен основно за мултимедийни приложения и игри...
   Матрицата е бърза - TN, с впечатляващо време за реакция от 1 ms (сиво до сиво, то се знае). Между другото, не бива да се впечатлявате чак толкова. Нали сте чували поговорката "Бързата кучка слепи ги ражда". Ще поясня - тук не става дума само за конкретния монитор 273E3LSB, а за всички, при които производителите наблягат на впечатляващи, но не особено реални характеристики. В действителноост, по-интересно е времето за преход черно-бяло-черно, но забележете - в официалните ревюта на фирмите производители на LCD монитори и телевизори такова чудо няма.
И има защо - там стойностите обикновено са от 
порядъка на 15-25 ms (което е полезна информация за потребителя, но вредна за производителя :) )...
   Но, да продължим нататък. Следва да се отбележи, че въпреки големия диагонал на екрана - 27 инча, Philips 273E3LSB е с много ниско енергопотребление - под 20 W, което се дължи на използваната модерна LED подсветка на монитора. Намаленият разход на електроенергия е едно от двете реални предимства на шумно рекламираните "магически" знаци LED. Другото предимство е, че този тип подсветка позволява значително да се намалят обемите (най-вече - в областта на ханша :) ). Всичко останало са си пълни глупости, предназначени за наивни и зле информирани пациенти, при които основната цел на оперативната намеса е да се отстрани максимално количество от вредните за тях, но много полезни за "лекуващия", парични единици...
   Разделителната способност, с която орисниците от приказния свят на Philips са надарили дисплея, е 1920x1080 (Full HD), което вече е стандарт за масовите LCD монитори. Другите основни характеристики на модела 273E3LSB са: яркост - 300 cd/m², контраст - 1200:1 (статичен), 20 000 000:1 (динамичен), ъгъл на видимост - 178° в хоризонтална плоскост, 170° по вертикала (това ми звучи малко съмнително, но преди да имаме възможност да го тестваме, ще се въздържим от коментари).
   Philips са снабдили своето творение с D-Sub и DVI входове, както и с HDMI - което е задължително за един геймърски монитор, тъй като се предполага, че много потребители ще го използват за включване към игрови конзоли. Друга отличителна черта на 273E3LSB е системата на управление, базирана на сензорни датчици, реагиращи на допир.
   Цената, на която ще се продава Philips 273E3LSB, е около 330 евро, а подробно ревю на неговите реални качества ще се постараем да ви представим веднага щом успеем да го тестваме искрено и лично :).

   Ще ви бъдем благодарни, ако използвате бутоните за споделяне под статията за Philips 273E3LSB.
   © Крум Маринов


   Пълен списък на публикациите можете да видите в Съдържанието.

3 коментара:

Анонимен

Очакваме ревю на новия IPS 227E3QPHSU - колко е качествен, заслужава ли си - от снимките се вижда, че е "пластмасов", а дали опровергава с качество на дисплея/цена?

Анонимен

Пуснете ревю на колориметри - със сигурност ще е интересно за читателя ;)

Анонимен

Ае вие луди ли сте бе? Какъв е тоя IPS 227E3QPHSU? Мониторите на Philips са пълни тояги. Стойката и корпусът си личи, че са паянтови, сложили са някаква евтина e-ips матрица, да зарибят хората с това IPS и - айде, купувайте, балъци...
Не се лъжете!