20 август 2011 г.

Dell S2230MX и S2330MX



Dell S2330MX

   

   LCD монитори Dell S2230MX и Dell S2330MX

=====================
   © Крум Маринов


    Добре дошли на страниците на monitoribg.com. След като освежи последната си UltraSharp серия с моделите U2212HM, U2312HM и U2412M (чието ревю представихме миналия път), Dell анонсира два съвсем нови модела - S2230MX и S2330MX. Те са от серията ултра тънки LCD монитори с модерен дизайн и LED подсветка...
   И двата монитора са с разделителна способност 1920x1080 пиксела (т. нар. Full HD) и съотношение на страните 16:9. Dell S2230MX е с диагонал на екрана 22 инча, а по-големият - Dell S2330MX - съответно 23 инча. Корпусът на мониторите е изключително тънък, благодарение на използваната Edge LED подсветка. Всъщност, това са най-тънките модели на Dell до момента. Очевидно от компанията смятат, че това е нещо, което се търси на пазара и не искат да изостават от конкуренцията. Може би са прави - да си припомним, че преди около месец бе представен HP X2301 Micro Thin - монитор, който е с подобни характеристики.

   Всичко това е много хубаво, но за мен е леко обезпокоително. Очевидно, маркетолозите на Dell са притеснени от огромното количество евтини монитори, които се бълват на пазара и се опитват да се подсигурят, като пускат модели, привлекателни с външния си вид, но с достатъчно ниска цена. Лошото е, че това става за сметка на качеството... Да вземем например споменатия
Dell U2412M - той е с по-приятен за окото дизайн, но не предлага нищо ново, за жалост. Фирмата залага на сигурно, използвайки доказалата се e-IPS матрица, която е с много добри качества, но сравнително по-евтина от професионалните модификации (S-IPS, H-IPS, P-IPS). Добавена е и модерната LED подсветка и - хоп, готово... Предполагам, че моделът ще се радва на добри продажби, но аз лично очаквах нещо друго. Не, не ме разбирайте погрешно - мониторът е много добър, но...
   Ами да погледнем новите S2230MX и S2330MX - хващат окото, обаче какво виждаме? Време за реакция на матрицата - 2 милисекунди. Иха, страхотно! Страхотно, ама друг път. Тези от вас, които се интересуват повечко от LCD монитори, вече се досещат, какво означава това. Да, при това време на отклик матрицата може да бъде само една - TN! Зловещо. Dell до скоро бяха една от малкото компании, за които вярвах, че няма да клекнат... Жалко, но не можем да ги виним - това е борба за оцеляване.



   Надявам се, че ще имам възможността да видя отблизо моделите Dell S2230MX и Dell S2330MX и да представя тяхно подробно ревю. Макар и рядко, но се случва и монитори с TN матрица да се представят достатъчно добре. Също така се надявам до края на годината Dell да ни зарадват с някой достатъчно добър и интересен LCD монитор, предназначен за потребители, които държат на качеството и не се връзват на евтини рекламни трикове...
   В случай, че тази статия за Dell S2230MX и S2330MX ви е била от полза - моля, използввайте бутоните за споделяне под публикацията.
   Крум Маринов
   Всички публикувани до момента статии и ревюта на монитори можете да видите в СЪДЪРЖАНИЕТО.

4 коментара:

Анонимен

Имате ли впечатления от моделите Dell S2240L и Dell S2340L, които са с IPS матрица? Любопитно ми е защо са по- евтини от U2312 например. Само динамичния контраст ли е различен. Покритието на екрана също е различно, но за някой огледалния ефект не е по голям проблем, от "кристалния".

Анонимен

Тези монитори на Dell явно са от масовия клас. Малко по-мазни на вид, за сметка на това не са нищо особено като качество. Според мен са една идея по-надолу от u2312hm, въпреки че са приблизително в една ниша. Като технически характеристики ме мързи да изброявам, но всеки може и сам да види. Лично аз не бих си купил Dell S2240L или Dell S2340L, ако сега трябваше да избирам.

Калин

Анонимен

Здравейте.

Хубави ревюта пишете. Дават по-добра ориентация за какво е на пазара.

Имам нужда от съвет:

Търся 22 или 23 инчови (предпочитам заради ограничения на работното място) читави монитори, които да вадят хубав (достоверен) цвят и да са Full HD.

Май е по-добре да гледам само за (H)IPS?
Какво мислите?

Не ми трябва за игри, a за работа. Office & Photoshop например. Чуствителен съм от към цена, понеже трябва да взема 2 или 3.

Предварително благодаря.

Поздрави,

АОК

Анонимен

За Office пакета според мен не ти трябва ипс. Не разбирам много от монитори, то и аз доста се образовах от този сайт и от разни форуми, обаче мисля, че и тези другите матрици pva i mva май бяха (извинявам се ако нещо съм сгрешил в названието) също стават. За фотошоп обаче алтернатива няма, там трябва да е ips монитора. За по-евтини - нещо на LG, ЛОС или Acer.